Klasa III A
Przedmiot : Technologie produkcji cukierniczej
1. Na podstawie wiadomości w internecie proszę przygotować samodzielnie masę cukrową. Z przygotowanej masy zrobić 3 dowolne kwiatki i 3 listki. Proszę gotowe prace przynieść do oceny po powrocie do szkoły.
Klasa II A
Przedmiot : Technologie produkcji cukierniczej
1. Proszę omówić schemat produkcyjny mazurka wielkanocnego, składniki, przykładowa receptura oraz w formie graficznej przedstawić przykład dekoracji mazurka.
Przedmiot : Technologie produkcji piekarskiej
1. Proszę omówić surowce, charakterystykę, recepturę i proces technologiczny produkcji chleba dietetycznego. Na przykładzie własnego zakładu pracy oraz istniejących na rynku lokalnym wypisz nazwy chlebów dietetycznych, które są dostępne dla klienta.
Klasa I D
Przedmiot: Obsługa maszyn i urządzeń w przemyśle
1. Na podstawie portali branżowych dokonaj klasyfikacji drobnego sprzętu cukierniczego, określić jego zastosowanie oraz dobrać drobny sprzęt cukierniczy do etapu produkcji. Przedstaw drobny sprzęt cukierniczy również w formie graficznej.
Klasa I A
Przedmiot: Obsługa maszyn i urządzeń w przemyśle
1. Na podstawie portali branżowych dokonaj klasyfikacji drobnego sprzętu cukierniczego, określić jego zastosowanie oraz dobrać drobny sprzęt cukierniczy do etapu produkcji. Przedstaw drobny sprzęt cukierniczy również w formie graficznej.
Przedmiot: Bezpieczeństwo i higiena pracy
1. Na podstawie dnia pracy w zakładzie pracy omów rodzaje zagrożeń jakie mogą wystąpić podczas produkcji wyrobów cukierniczych. Zidentyfikuj źródła zagrożeń w produkcji oraz zaproponuj rozwiązania aby zapobiegać zagrożeniom w środowisku pracy.
Przedmiot: Podstawy przemysłu spożywczego
1.Dokonaj charakterystyki metod oceny organoleptycznej żywności. Dokonaj oceny organoleptycznej 4 pączków z różnych cukierni a wyniki zapisz w zeszycie.
Przedmiot:Magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych
1. Omów skutki nieprzestrzegania warunków zapewniających trwałość przechowywania surowców i półproduktów cukierniczych